bus auto fiets
Menu

OVER HET PROJECT

Al ruim 65 jaar is aan de Spoorlaan in hartje Tilburg het bankgebouw van Van Mierlo & Zoon gevestigd. Het gebouw bekleedt de oorspronkelijke functie al geruime tijd niet meer. Maar waar iets eindigt wordt ruimte gemaakt voor nieuwe mogelijkheden. Op deze prachtige locatie zal De Bankier herrijzen: een 76 meter hoge woontoren met luxe stadsappartementen midden in Tilburg.

DE APPARTEMENTEN

De Bankier is een 76 meter hoge woontoren voor bewoners die houden van kwaliteit. In een van de 50 luxe koopappartementen met oppervlaktes van 63 tot 250 vierkante meter kun je zeer aangenaam genieten van het leven.

Op verdieping 12 t/m 23 komen verschillende appartementen, van comfortabele stadsappartementen met balkon tot riante appartementen en penthouses.

Bekijk hier de woningtypes.

30237 - Int 02 - Type B-small.jpg
30237 - Int 04 - Type E-small.jpg
30237 - Int 05 - Type D-small.jpg

DE PLANNING

Begin mei 2021 zal gestart worden met de sloopwerkzaamheden en respectievelijk de bouw van het project. Omstreeks begin 2023 zullen naar verwachting de appartementen opgeleverd kunnen worden. 

Alle koopappartementen zijn verkocht? Heb je belangstelling voor een huurappartement? Ga dan naar de website hurenindebankier.nl .

Lees hier meer over huren in De Bankier.

EEN NIEUW ICOON

De Bankier dankt haar naam aan het monumentale pand dat in 1954 werd gebouwd voor de bank van Van Mierlo en Zoon op Spoorlaan 346 te Tilburg. Het pand werd ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger met een deuromlijsting vervaardigd door beeldhouwer Hans Claesen. Steenhouwerij Petit uit Breda werd ingehuurd om de marmeren vloeren te leggen. Later werd de bank Van Mierlo en Zoon overgenomen door ABN Amro. ABN Amro was tot 1982 gehuisvest in het pand totdat zij verhuisden naar een andere locatie. Dit ruim vijfenzestig jaar oude iconische pand wordt door De Bankier nieuw leven in geblazen. Naast het bankgebouw, dat volledig behouden blijft, wordt De Bankier gebouwd. Zo wordt De Bankier onderdeel van een zeer rijke historie.

scan0011.jpg
DJI_0017.JPG
30237 - Ext 04-small.jpg

Update

100% verkocht

Alle appartementen zijn verkocht. Deze website gaat niet over de huurappartementen. Klik op onderstaande link om naar de website hurenindebankier.nl te gaan.

Klik hier