bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Lichtspektakel bij De Bankier

7 oktober 2022

Gisteren was de eerste avond dat de hoge toren van De Bankier in Tilburg werd uitgelicht om het hoogste punt van de bouw te vieren. De lichtbundels vanaf het dak waren zichtbaar in de hele stad én ver daar buiten. Woon je in Tilburg en heb je het niet gezien? Kijk vanavond dan -als het donker is- richting het centrum.

In de vroege avond van donderdag 6 oktober activeerde wethouder Bas van der Pol de lichtshow (van o.a. LED gevelverlichting) waarmee het hoogste punt van De Bankier gevierd wordt. “De Bankier is een belangrijke toevoeging voor Tilburg. De Bankier versterkt de levendigheid in onze binnenstad en draagt bij aan de woningbouwopgave die voor ons ligt. Ik zie uit naar de oplevering, waar we een heleboel nieuwe inwoners zullen verwelkomen in onze mooie binnenstad.”

Met deze aanlichting wordt gevierd dat het gebouw het hoogste punt heeft bereikt: 76 meter. Een mijlpaal waar we met z’n allen hartstikke trots op zijn. Een kleine anderhalf jaar na de start van de bouw werd het hoogste punt net voor de bouwvak al aangetikt, maar dat kon toen niet gevierd worden in verband met de veiligheid rond het gebouw vanwege de Tilburgse kermis en de zomervakantie. Het traditionele pannenbier is in dit geval een meerdaags lichtevent, want tot en met zondag 9 oktober wordt met deze lichtshow de woontoren letterlijk en figuurlijk in de spotlights gezet.

Paul van den Heuvel, directeur Novaform Eindhoven namens de ontwikkelcombinatie: “Novaform en CRA realiseren een prachtige woontoren in het hart van de stad. Het bouwen op zo’n centrumlocatie geeft de nodige uitdagingen. We hebben er dan ook voor gekozen om het gebouw volledig te laten prefabriceren, zodat we zo efficiënt mogelijk kunnen bouwen en de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk kunnen beperken. De architect Paul Diederen, van het architectenbureau Diederen Dirrix, heeft de woontoren een rijke uitstraling meegegeven die de naam van de woontoren ‘De Bankier’ recht aan doet. Het gebouw verdient om de komende dagen in de “spotlights” gezet te worden! Wij zien uit naar de oplevering en verwachten dat onze kopers en de huurders met veel plezier vanaf het voorjaar van 2023 de appartementen gaan bewonen."