bus auto fiets
Menu

WONEN IN TILBURG

Een groen uitzicht tot aan de horizon en de stad aan je voeten, dat is wonen in De Bankier. Wat eens een plek was van noeste arbeid en industrie is nu het walhalla voor levensgenieters: Tilburg groeit en bloeit als nooit tevoren. 

ZORGELOOS GENIETEN

Op een stille zondagochtend gaan varen vanuit de Piushaven. Een zonnige fietstocht met heerlijke lunch of borrel. Een gezellig familiediner in een fijn restaurant afgesloten met een avondwandeling door het stadcentrum. Wonen in De Bankier maakt gelukkig op elk moment van de dag.

PROEF DE SFEER VAN DE BANKIER

Niets is leuker dan dwalen door de verschillende gebieden die van Tilburg jouw stad maken. Tilburg is opgebouwd uit negen sfeergebieden met elk een eigen karakter. Van het eigenzinnige Dwaalgebied tot de ontspannen Piushaven, de sfeergebieden vormen het bruisende hart van de stad. Je wandelt vanuit je nieuwe appartement zo de stad in.  

DE SPOORZONE
1

DE SPOORZONE

Vanuit De Bankier loop je onder het spoor door naar Spoorzone 013. Tussen industrieel erfgoed en nieuwe architectuur ontstaat een broedplaats voor kennis en innovatie. Of je op zoekt bent naar rust of reuring: in de LocHal ben je van harte welkom voor een lekkere kop koffie en het lenen van een goed boek maar ook voor interessante lezingen en bijeenkomsten. In Ontdekstation013 en bij Hall of Fame ontdekken, maken en leren kinderen zeer uiteenlopende innovatieve zaken.

DE PIUSHAVEN
2

DE PIUSHAVEN

Op slechts vijf minuten fietsen vanaf De Bankier vind je de grootste stadshaven van Brabant: de Piushaven. Het is een inspirerende plek voor inspanning en ontspanning. Op het water maar ook ernaast op de kade kun je ultiem genieten van de rust, ruimte, natuur en gezelligheid van Tilburg. De Piushaven is ook dé plek waar Chocolatier Huize Geers is gehuisvest. Bij de familiezaak opgericht in 1937 koop je de lekkerste cadeautjes, voor een ander of voor jezelf.

DWAALGEBIED
3

DWAALGEBIED

Wat is het toch heerlijk om je te laten verrassen door wat je tegenkomt in het Dwaalgebied. Bij Cinecitta worden al een eeuw lang arthouse films vertoond: de perfecte plek om je cultureel onder te dompelen op een grimmige ochtend om vervolgens lekker te gaan lunchen bij Stadscafé de Spaarbank. Op nog geen 500 meter van jouw nieuwe appartement vind je het allerlekkerste stukje vlees. Dit vindt je bij Slagerij LeJeune die al sinds 1906 op deze plek zit.

WINKELGEBIED
4

WINKELGEBIED

Het winkelgebied van Tilburg telt mee met nationale en internationale retailers zoals Decathlon en ZARA maar ook de lokale helden worden gekoesterd. Zo vind je er Gianotten Mutsaers voor een goed boek, een al net zo goede kop koffie of een interessante lezing. Ook is er Henri Bloem. Deze Vinotheek is een echt familiebedrijf met proeverijen, cursusavonden en natuurlijk heerlijke wijnen en aanverwante artikelen om thuis van te genieten.

CULTURELE AS
5

CULTURELE AS

Cultuur snuiven doe je bij de culturele as. Het voormalig Koninklijk Paleis van Koning Willem II, het hedendaagse Paleis-Raadhuis, is een prachtige bezienswaardigheid. In de schouwburg Theaters Tilburg kun je genieten van prachtige voorstellingen of concerten. Ook op cultureel gebied kom je in Tilburgs absoluut niets te kort. Ga voorafgaand aan de voorstelling heerlijk eten bij restaurant Lucebert of neem er gezellig een borrel met vrienden of familie.

HORECAGEBIED
6

HORECAGEBIED

Je appartement uit wandelen, vrienden en familie ontmoeten in de stad en gezellig een kop thee gaan drinken met een punt appeltaart, stevig lunchen in een grand café, een hapje eten onder het genot van een goed glas wijn of een borrel drinken. 'S zomers in de zon op het terras, in de winter je onderdompelen in het huiskamergevoel in een van de vele fijne cafés. Genieten van het typisch Tilburgse bourgondische leven is vanuit De Bankier heel eenvoudig.

VEEMARKT KWARTIER
7

VEEMARKT KWARTIER

Het Veemarktkwartier is dé plek waar zakelijke creativiteit, kunst en cultuur elkaar treffen. De 325.000 jaarlijkse bezoekers van Poppodium 013 zien in het Veemarktkwartier hoe grote spelers en kleine start-ups zich presenteren aan de wereld. Deze unieke plek verpersoonlijkt het sociale karakter van de stad.

MUSEUM KWARTIER
8

MUSEUM KWARTIER

Toonaangevende musea liggen in Tilburg slechts een paar stappen van elkaar verwijderd. Van het indrukwekkende kunstmuseum De Pont, naar de geschiedenis van Tilburg in het TextielMuseum. Ook het Natuurmuseum is zeker een bezoek waard. Geniet van kunst en cultuur in hartje binnenstad.

SPORT & BEWEGING
9

SPORT & BEWEGING

In de nabije omgeving van De Bankier vind je tal van leuke voorzieningen op het gebied van sport. In de straat van je nieuwe appartement zit Vivala Fitness voor personal training en groeplessen. Ook zal er tal van prachtige golf- en tennisbanen in Tilburg waar je terecht kunt om een balletje te slaan.

GROEN IN DE OMGEVING

Niet alleen in Tilburg zelf maar ook in haar omgeving is meer dan genoeg te doen. Met de auto ben je binnen twintig minuten bij Prise d'eau Golf, Golfpark Weilenseind, Efteling Golfpark of Golfbaan Midden-Brabant om even een balletje te slaan. De omgeving van Tilburg kent wel honderden fietspaden en knooppunten! Maak een heerlijke fietstocht naar Herberg In den Bockenreyder of ga erheen met de auto en wandel rond in de bosrijke omgeving met aansluitend een hapje en een drankje. Blijf je liever wat dichter bij huis? Fiets dan een kwartier naar Peerke Donders voor een bezoek aan de kapel en het park. Daarna geniet van je van een kop koffie met wat lekker op het terras of in de tuinkamer. Voor liefhebbers van kwaliteit is er in de omgeving van De Bankier meer dan genoeg te beleven. 

Update

100% verkocht

Alle appartementen zijn verkocht. Deze website gaat niet over de huurappartementen. Klik op onderstaande link om naar de website hurenindebankier.nl te gaan.

Klik hier